Aktualności

 

Kawa, jak wiadomo jest produktem sezonowym. To jest powód czemu jedne się kończą a drugie wschodzą ...

 

09.08.2017 W sklepie znalazła się wspaniała Burundi Kavumu do espresso ale w ograniczonej ilości, może do końca wakacji starczy. Za to na pewno nie starczy cudownej peaberry Tanganda która przypadła Wam do serc. Do metod przelewowych polecamy organiczną Etiopie Shakisso i kolumbijską Supremo z plantacji Cajones. Mieliśmy zrobić małą przerwę z kawą kubańską ale słuchamy Wasze głosy i kawa powróciła na półki sklepowe.

 

 

07.08.2017

Cascara Honduras plantacja San José

Cascara ( z hiszpańskiego : skórka, łupina ) to suszony miąż ze skórką owocu kawowca ( coffee cherry ). Susz zalewany wodą daje napar będący rodzajem „kawowej herbaty” więcej

 

 

25.07.2017  Takie lato że pogoda sprzyja jedynie kawoszom więc i dla nas dużo pracy a o urlopie można jedynie marzyć. Już przygotowujemy dla Was nowe kawy na Sierpień tak że będzie w czym wybierać

14.07.2017 W sklepie znajdą się akcesoria, wszystkie już z wliczonym upustem 10% ze względu na 10 lat istnienia Euro Cafe na rynku Polskim. Promocja potrwa do końca Września lub do wyczerpania się asortymentu objętego promocją.

 

 

 

12.07.2017 Do sklepu wrócili ziarenka kakao, tym razem organiczne z Dominikany i jeden z większych specjałów Porcelana z Wenezueli.

10.07.2017 Etiopska organiczna kawa Shakisso już jest na półkach ale musimy stwierdzić  że w sklepie są ostatnie  paczki kawy z plantacji Santa Matilde  w Salvadorze i również ostatnie paczki wspaniałych perłowych ziaren z Papui i Nowej Gwinei.

 

06.07.2017 Oprócz Mocha Harrar teraz mamy jeszcze jedną etiopską organiczną kawę, Shakisso z regionu Sidamo.

Kawa skierowana do metod przelewowych.

 

 

04.07.17 Pakujemy nowe kawy dla Was a między innymi znajda się kawy z Salwadoru, Burundi, Ugandy, i powróci Bali Tri Hita Karana

 

 

 

19.06.17 Cafe Cubano zawsze głośno powraca do sklepu

 

06.06.17Wspaniała kenijska kawa z regionu Ki-ambu z nutami dojrzalej cytryny i róży. Odmiany SL-28; SL-34; Ruiru; Batian uprawiane na wysokościach 1500-1700mnpm. Doskonała w espresso dla wielbicieli typowej kenijskiej kwaskowatości.