Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Nicaragua Finca La Bendicion

Stara cena:30.00PLN
Cena:25.00PLN
Netto:20.33PLN(Vat 23%)
Ostatnie paczki
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Nicaragua Finca La Bendicion - Cechy
Cechy
Data palenia14.06.2021
Stopień paleniaLight

Gospodarstwo zajmuje przestrzeń 176 hektarów i  zatrudnia na stałe 100 pracowników. W okresie zimowym w czasie żniw zatrudnionych jest kilkadziesiąt dodatkowych osób. Region ma morfologię górską z typami gleb gliniastych bogatymi w minerały. Rośliny rosną w mieszanym środowisku zarówno w pełnym słońcu, jak i w cieniu. Przyjęta metoda obróbki, full washed, wymaga krótkiego okresu fermentacji od 8 do 12 godzin. Następnie ziarna kawy są suszone na afrykańskich łóżkach.

Pacamara jako odmiana jest bardzo szczególna. Powstała jako naturalna hybryda Pacas i Maragogype, idealne łączy zalety tych dwóch odmian: ma duże i bogate w aromatyczne związki ziarno. Szczególne cechy tej odmiany to ponadprzeciętna wielkość ziarna oraz wyraziste nuty sensoryczne, przypominające zioła alpejskie, orzechy włoskie, ciemne kakao i rabarbar.

Region: Jalapa - Nueva Segovia

Plantacja: La Bendicion

Producent: Luiz Alberto Balladarez Moncada

Wysokość uprawy: 1400 mnpm

Odmiana: Pacamara Gigante

Proces obróbki: myta

 

 

 

instagram
Facebook