Cechy | |
Data palenia | 22.11.2021 |
---|---|
Stopień palenia | Medium |
SCA | 83+ |
Honduras Guara Verde selection
Nowy program Guara Selection firmy Becamo skupia się na śledzeniu producentów kawy i pracy z nimi nad wysokiej jakości technikami uprawy, zbioru i przetwarzania. Ten lot pochodzi od 252 producentów z zachodnich departamentów El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Program Guara Selection łączy agronomów Becamo z rolnikami i zajmuje się kluczowymi obszarami: zarządzanie glebą; kontrola chorób i szkodników; opcje zbioru i fermentacji; opcje przetwarzania; procesy suszenia.
Omówienie opcji fermentacji, na przykład, oznacza zajęcie się idealnymi technikami aerobowej, anaerobowej i długotrwałej fermentacji, a następnie sprawdzenie każdej osobno metodą cuppingową. Agronomowie i producenci również pracują wspólnie nad procesami obróbki kaw i dobrymi praktykami uprawy. Owoc ich pracy widoczny jest w każdej filiżance zaparzonej kawy.
Kraj: Honduras
Region: El Paraiso, Santa Barbara
Wysokość uprawy: 1600mnpm
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Rodzaj obróbki: Washed
Właściciel: 252 producers
SCA: 83+
Słodka i owocowa, z karmelowym aromatem i jasną kwasowością.