Colombia Narino Buesaco de Altura

Colombia Narino Buesaco de Altura

 

 

Nazwa: Café Con Altura

Lokalizacja: Buesaco-Narino

Zbiory: maj – sierpień

Odmiana: Caturra

Rośnie na wysokości: 1600 – 2200 m.n.p.m

Średnia roczna temperatura: 16-24 stopni C

Obróbka: Myta / Washed /

Suszenie: naturalnie na słońcu

 

Charakterystyka:

 

Aromat: cukier brązowy

Kwasowość: wysoka

Smak: zbalansowany

Nuty: cytrusy, wanilia

SCAA: +89

 

 

 

Cafe Con Altura powstała by poprawić poziom życia rolników zajmujących się uprawą kawy w rejonie Narino. Szukali oni sposobu by zaproponować nabywcom produkt wysokiej jakości i zwiększyć zyski dla rodzin farmerów.

 

Kawa z Narino charakteryzuje się wysoką kwasowością, średnim body i słodkimi nutami w smaku i aromacie. Jest to zasługa klimatu i wulkanicznej gleby bogatej w związki organiczne i minerały.

W małym mieście Buesaco można znaleźć wyjątkową kawę która w 2010 i 2012 roku wygrała Cup of Excellence Colombia, wyróżnienie przyznawane przez Alliance For Coffee.

 

http://www.lohasbeans.com/cafe-con-altura/

 Data paczkowania: 21.05.2018