Cechy | |
Data palenia | 04.02.2021 |
---|---|
Stopień palenia | Light |
Costa Rica Coope Tarrazú El Tirra Estate washed
Spółdzielnia Coopetarrazu znajduje się w samym sercu regionu Tarrazu i zajmuje się promowaniem ekologicznych praktyk rolniczych w społeczności. Wdrożyli plan zrównoważonego rozwoju „Kawa, kultura, jakość życia”, aby śledzić ich wpływ na środowisko, wdrażać lepsze praktyki i tworzyć kulturę poszanowania środowiska wśród członków i ich dzieci. W ramach tego programu Coopetarrazu oferuje swoim członkom bezpłatne nasiona i analizy gleby, umożliwiając rolnikom ponowne zalesianie i zrozumienie, w jaki sposób topografia i otaczające ekosystemy wpływają na ich glebę. Rolnicy mogą następnie dostosować swoje praktyki do określonych potrzeb gleby. Spółdzielnia prowadzi programy edukacyjne dla młodzieży ze społeczności lokalnej, koncentrując się na śledzeniu populacji ptaków i owadów oraz poznawaniu ważnej roli tych gatunków w produkcji kawy i utrzymaniu ekosystemu. Coopetarrazu wspiera również pracowników sezonowych, zapewniając im zakwaterowanie na miejscu i organizując przez cały rok festiwale upamiętniające ich rdzenne dziedzictwo kulturowe.
Fundusze zebrane ze sprzedaży tej kawy zostaną zainwestowane w dostawy nawozów organicznych i drzew zacieniających dla producentów członkowskich.
Kraj: Kostaryka
Region: Tarrazu
Wysokość uprawy: 1550mnpm
Odmiana: Cattura
Rodzaj obróbki: myta
Czerwone winogrona, miód, imbir