Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Costa Rica La Candelilla estate

Cena:25.00PLN
Netto:20.33PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Costa Rica La Candelilla estate - Cechy
Cechy
Data palenia21.08.2019
Stopień paleniaLight
 
La Candelilla Estate Tarrazú Coffee Mill znajduje się w małym miasteczku San Marcos, w dolinie Tarrazu. w południowo-zachodnim regionie Kostaryki. La Candelilla Estate znajduje się zaledwie 20 minut od centrum San Marcos.

Posiadłość „Candelilla” została nazwana na cześć świetlików, które rozświetlają pobliski potok w letnie noce. „Candelilla” to słowo które miejscowi używają, aby odnieść się do świetlików w regionie.

Wszystko zaczęło się w Candelilla Estate, kiedy rodzina Sancheza, trzecia generacja producentów kawy, zdecydowała się pójść dalej w biznesie kawowym, przetwarzając własną kawę.

Pod koniec lat dziewięćdziesiątych pojawiła się wyraźna, nowa tendencja rynkowa do porzucenia kawy jako towaru masowego zapotrzebowania. Stworzyło to zapotrzebowanie na specjalną, wysokiej jakości kawę, która była znacznie droższa ale stanowiło to szansę na większy zysk dla mniejszych producentów.

W grudniu 2000 r., Po ciężkiej pracy i zaangażowaniu, rodzina Sanchez rozpoczęła działalność w młynie La Candelilla, produkując 650 worków wysokiej jakości kawy.

W 2002 roku La Candelilla po raz pierwszy wyeksportowała kawę do znanej na całym świecie włoskiej palarni Illy.

La Candelilla była pierwszym mikro zakładem działającym w Kostaryce. Po sukcesie tej firmy; wielu producentów podążyło ścieżką La Candelilli, a obecnie istnieje ponad 100 mikromłynów, które produkują wysokiej jakości kawę w Kostaryce.

Obecnie, po ponad 14 latach doświadczeń, ciągłych ulepszeniach, La Candelilla Coffee Mill z powodzeniem eksportuje do Europy, Stanów Zjednoczonych, Australii i Japonii, najbardziej wymagających rynków kawy na świecie.

La Candelilla przetwarza i eksportuje 100% kawę arabica, odmiany Caturra 70%, var. Catuai 20%, var. Geisha 6%, var. Typica 2% i var. SL28 2%.


 

Region: Tarrazu

Plantacja: La Candelilla

Odmiana: Caturra, Catuai

Wysokość uprawy: 1600mnpm

Obróbka: myta

 

czekolada, migdały, nuty cytrusowe i winna kwasowość

 

 

 

 

instagram
Facebook