Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

El Salvador San Joaquin

Cena:30.00PLN
Netto:24.39PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
El Salvador San Joaquin - Cechy
Cechy
Data palenia04.06.2019

Z terenów wulkanicznych Salwadoru, przychodzi bardzo słodka kawa uprawiana w cieniu i przetwarzana metodą Honey.,

Plantacja San Joaquin, należąca do rodziny Pacas od 1906 roku, zajmuje 31 hektarów i znajduje się w najwyższym punkcie na wschodnich zboczach wulkanu Lamatepec. Dlatego ludzie nazywają ją „The farm of the morning sun”.

Rośliny kawy rosną w cieniu drzew Inga i odbierają słońce do południa. Kawa odmiany Red Bourbon jest przetwarzana przy użyciu metody Honey, która wzmacnia jej słodkie nuty i body.

 

Santa Ana to ważny ośrodek handlowy i przemysłowy, węzeł drogowy i kolejowy położony przy Autostradzie Panamerykańskiej. Otacza go ważny region rolniczy, gdzie uprawia się głównie kawę i trzcinę cukrową.
Miasto zostało założone w 1708. Znaleźć tu można wiele interesujących przykładów XVIII-wiecznej hiszpańskiej architektury kolonialnej, m.in. neogotycką katedrę (Catedral de Santa Ana), ratusz miejski (Alcaldía Municipal) i teatr (Teatro de Santa Ana).
Nazwa San Joaquin została nadana na cześć męża patronki pierwotnego miasta rodziny Pacas.

 

Origin : El Salvador

Region : Santa Ana

Producer : Pacas Family 

Altitude : 1,500 - 1,600 m

Variety :  Red Bourbon

Process : Honey

 

Słodka jak galaretka owocowa, kwasowość lekko odczuwalna w posmaku z nutą  mandarynek i czekolady.

 

San Joaquin y Señora Santa Ana

instagram
Facebook