Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Ethiopia Guji Dimtu Tero farm

Cena:30.00PLN
Netto:24.39PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Ethiopia Guji Dimtu Tero farm - Cechy
Cechy
Data palenia15.01.2020
Stopień palenialight

Profil smakowy kaw etiopskih jest bardzo szeroki w zależności od miejsca uprawy kawy. Guji jest jedną ze stref w regionie Oromia w Etiopii, utworzoną we wrześniu 2002 r.


Kawa Guji oferuje złożony, ale zrównoważony profil, który dobrze się sprawdza zarówno w filtrach, jak i espresso. Istnieje wiele opcji certyfikacji, a także technik przetwarzania. Historycznie Etiopia zawsze oferowała wyłącznie kawy z obróbki mytej i naturalnej, ale ostatnio producenci w Guji zaczęli również korzystać z obróbki honey.


Gospodarstwo Dimtu Tero znajduje się w dzielnicy Odo Shakiso, w strefie Guji, gdzie środowisko naturalne jest idealne do produkcji wysokiej jakości kaw o wyjątkowych smakach. Produkcja i przetwarzanie kawy odbywa się w sposób ekologiczny, społecznie odpowiedzialny i przyjazny dla środowiska. Ta praktyka została zweryfikowana przez BSC OKO oraz NOP, EU i JAS Organic. W spółdzielni jest legalnie zarejestrowanych 136 rolników, który łącznie posiadają 989 hektarów ziemi do uprawy kawy.

 

Kraj: Etiopia

Region: Guji

Wysokość uprawy : 1800-21300 mnpm

Odmiana: Heirloom

Proces obróbki: washed

nuty kwiatowe, cytrusy

 

 

instagram
Facebook