Cechy | |
Data palenia | 20.11.2019 |
---|---|
Stopień palenia | Medium |
Finca El Morito znajduje się w Mataquescuintla, Jalapa w regionie Santa Rosa. Grupa małych producentów stworzona przez pana Jose Roberto Monterroso została utworzona 20 lat temu, z ciągłym wzrostem rok po roku. Dziś El Morito składa się z ponad 450 członków. El Morito oferuje szeroką gamę wysokiej jakości kaw, od fantazyjnych kaw z regionu Jalapa po mikroloty z wybranych obszarów członków grupy, myte i naturalnie. Odmiany uprawiane w rejonach El Morito to Catuai, Pache San Ramon, Bourbon i Mundo Novo na wysokości 1400-2 000 metrów npm.
Ciągłe doskonalenie swoich umiejętności przyniosło im wielki sukces w Cup of Excellence zdobywając 2. miejsce w 2013 r. Oraz zarówno 3., jak i 11. miejsce w 2014 r.
Kraj: Gwatemala
Region: Jalapa, Mataqueseuirtla
Farma: El Morito
Właściciel: José Roberto Monterroso
Wysokość upraw: 1400-2000 mnpm
Odmiana botaniczna: Catuai, Bourbon, Mundo Novo, Pache San Ramon
Obróbka: Washed
Ciemna czekolada, Wiśnia, Orzech Włoski, Karmel