Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Kibingo Intenso Anaerobic

Cena:30.00PLN
Netto:24.39PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Kibingo Intenso Anaerobic - Cechy
Cechy
Data palenia28.05.2020
Stopień paleniaLight
SCA85

 

Stacja obróbki Kibingo

Kibingo znajduje się w gminie Kayanza w północnym Burundi. Sama stacja znajduje się na wysokości 1893 metrów nad poziomem morza i obsługuje plantacje  na sąsiednich wzgórzach.

Kibingo obsługuje 3515 zarejestrowanych producentów kawy, rozmieszczonych na 18 wzgórzach w okolicy. Wszyscy producenci zarejestrowani w Greenco są zorganizowani w grupach po 30 osób, kierowanych przez lidera gospodarstwa. Ten lider działa jako rzecznik ułatwiający
organizację i komunikację ze stacją obróbki.

Stacja Kibingo została wybrana jako pierwsza w eksperymentalnym procesie obróbki za pomocą drożdży, ponieważ jest jedną z najlepszych stacji Greenco. Zaszczepienie drożdży podczas fermentacji służy dalszej poprawie właściwości, tworząc wyjątkową kawę.

Drożdże LALCAFÉ INTENSO ™ (Saccharomyces cerevisiae) zostały opracowane specjalnie do produkcji kawy w ciągu czterech lat badań i prób. Próby w różnych regionach i środowiskach wykazały, że Intenso dobrze nadaje się do lepszego kontrolowania wydajności procesu mytej obróbki i do poprawy jakości kawy. Dłuższy czas fermentacji pozwala również na bardziej rozwinięte smaki.

 

Kraj: Burundi

Region: Kayanza

Stacja obróbki: Kibingo

Wysokość uprawy: 1900mnpm

Odmiana: Red Bourbon

Proces obróbki: Myta, Anaerobic

SCA: 85

 

owoce tropikalne, jabłko,

 

 

 

instagram
Facebook