Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Nicaragua La Bastilla Anaerobic

Cena:30.00PLN
Netto:24.39PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Nicaragua La Bastilla Anaerobic - Cechy
Cechy
Data palenia01.06.2020
Stopień paleniaLight
SCA87.5

 

Hacienda La Bastilla



La Bastilla Coffee Estate, położona jest  w północno-wschodnim regionie Jinotega w Nikaragui, słynącej z uprawy kawy. Otoczona rezerwatem przyrody Cerro Datanli El Diablo, zaledwie kilka kilometrów od Lago de Apanas, Finca La Bastilla jest tropikalnym rajem dla flory i fauny. Od 2003 roku plantacja posiada certyfikat Rainforest Alliance i dąży do ciągłej doskonałości. W dwóch gospodarstwach, La Bastilla i Santa Luz, w sezonie żniwnym zatrudnionych jest około 50 stałych i do 500 pracowników tymczasowych.

Finca La Bastilla stwarza możliwości zrównoważonego stylu życia i dochodów poprzez działania, w tym edukację w La Bastilla Agricultural Boarding School. Środowisko jest chronione poprzez utrzymanie efektywnego wykorzystania wody rzecznej. Aby zapobiec zanieczyszczeniu, zanieczyszczona woda jest przetwarzana w biogazowniach a wytworzony metan jest kierowany do kuchni, aby wykorzystać go do gotowania.

W całym osiedlu powstały mikro plantacje, aby kawa mogła wyrazić swój pełny potencjał zgodnie z różnymi mikroklimatami. Każde gospodarstwo jest dalej podzielone na części. Partie są zróżnicowane według mikrotermy, ale także odmiany kawy, wysokości i procesu przetwarzania. Ogólnie rzecz biorąc, w La Bastilla produkuje się nawet do 150 mikro-lotów !

 

Kraj: Nikaragua

Region: Jinotega

Plantacja: La Liamada

Wysokość uprawy: 1250mnpm

Odmiana: Red Catuai

Proces obróbki: Anaerobic

Cert.: Rainforest Alliance

SCA: 87,5

 

Karmel, jabłko, czereśnie

 

 

instagram
Facebook