Cechy | |
Data palenia | 03.01.2020 |
---|---|
Stopień palenia | Light |
Gospodarstwo zajmuje przestrzeń 176 hektarów i zatrudnia na stałe 100 pracowników. Dodatkowo w okresie zimowym w okresie żniw zatrudnionych jest kilkadziesiąt innych osób. Region ma morfologię górską z typami gleb gliniastych bogatymi w minerały. Rośliny rosną w mieszanym środowisku zarówno w pełnym słońcu, jak i w cieniu. Przyjęta metoda po zbiorach, full washed, wymaga krótkiego okresu fermentacji od 8 do 12 godzin. Następnie ziarna kawy są suszone na afrykańskich łóżkach. Pacamara jako odmiana jest bardzo szczególna. Powstała jako naturalna hybryda Pacas i Maragogype, idealne łączy zalety tych dwóch: ma duże i bogate w aromatyczne związki ziarno.
Region: Nueva Segovia
Plantacja: La Bendicion
Producent: Luiz Alberto Balladarez Moncada
Wysokość uprawy: 1400 mnpm
Odmiana: Pacamara Gigante
Proces obróbki: myta
aromatyczne zioła, takie jak szałwia i mięta