Cechy | |
Data palenia | 13.11.2020 |
---|---|
Stopień palenia | Light |
Nicaragua Finca Mierisch La Escondida natural
Finca Mierisch stawia na ekologię. Woda której używają podczas obróbki w młynie jest podawana recyklingowi i ponownym testom aby upewnić się, że nie jest zanieczyszczona. Do procesów obróbki natural i honey, wody się nie zużywa. Ponadto na plantacji dbają również o zachowanie i hodowanie drzew w gospodarstwie. Drzewa nie tylko zapewniają cień i redukcję wiatru, co jest korzystne dla drzewek kawowych, ale także wspierają miejscową przyrodę i roślinność w gospodarstwach. Niektóre plantacje, takie jak Limoncillo, produkują własną energię odnawialną za pomocą turbin wodnych.
Kraj: Nikaragua
Region: Jinotega
Plantacja: La Escondida
Wysokośc uprawy: 1200mnpm
Odmiana: Red Bourbon
Rodzaj obróbki: natural
owoce pestkowe, delikatna kwasowość