Logowanie Rejestracja
Masz pytanie?

Papua & New Guinea Sigri

Cena:20.00PLN
Netto:16.26PLN(Vat 23%)
Dodaj do koszyka
Ilość:-1+
masz pytania?
Papua & New Guinea Sigri - Cechy
Cechy
Data palenia10.06.2020
Stopień paleniaMedium

W rejonie górzystym, trudno dostępnym, w którym dominują uprawy ekologiczne, kawa jest ręcznie zbierana z należytą starannością. W trakcie zbioru wybierane są tylko te owoce które są w idealnym stadium dojrzewania. Po zbiorach, jeszcze tego samego dnia, kawa jest obrabiana na mokro. Następnie następuje proces fermentacji który trwa kolejne 3 dni, a po nim kawa jest płukana i na końcu, suszona na słońcu. Ostatnim etapem przygotowania kawy jest ręczna selekcja ziaren. Te zabiegi pozwalają uzyskać kawę słodką, czekoladową z nutą kwiatową.

 

 

Kraj: Papua&Nowa Gwinea

Region: Western Highlands Province

Wysokość uprawy: 1500mnpm

Odmiana: Arusha, Typica

Obróbka: myta

Czekoladowo-maślana, lekko cytrusowa

 

 

 

 

 

 

instagram
Facebook