Cena:20.00PLN
masz pytania?Netto:16.26PLN(Vat 23%)
Cechy | |
Data palenia | 25.03.2021 |
---|---|
Stopień palenia | Medium |
W rejonie górzystym, trudno dostępnym, w którym dominują uprawy ekologiczne, kawa jest ręcznie zbierana z należytą starannością. W trakcie zbioru wybierane są tylko te owoce które są w idealnym stadium dojrzewania. Po zbiorach, jeszcze tego samego dnia, kawa jest obrabiana na mokro. Następnie następuje proces fermentacji który trwa kolejne 3 dni, a po nim kawa jest płukana i na końcu, suszona na słońcu. Ostatnim etapem przygotowania kawy jest ręczna selekcja ziaren. Te zabiegi pozwalają uzyskać kawę słodką, czekoladową z nutą kwiatową.
Kraj: Papua&Nowa Gwinea
Region: Western Highlands Province
Wysokość uprawy: 1500mnpm
Odmiana: Arusha, Typica
Obróbka: myta
Czekoladowo-maślana, lekko cytrusowa