Cechy | |
Najlepiej spożyć przed | 30.11.2022 |
---|
Ziarna kawy w czekoladzie to ciekawa alternatywa dla filiżanki "małej czarnej".
Świeżo palone ziarna są odpowiednio aromatyczne i doskonale kruche - po oblaniu czekoladą nie tracą swojego zapachu i dają się łatwo rozgryźć uwalniając pełnię smaku. Kawosze zachwycają się nimi od wielu lat.
- Świeżo palone, chrupiące ziarna
- Wyśmienita mleczna czekolada bez oleju palmowego
- Manufakturowa produkcja i tradycyjna receptura
- Wartościowy wybór
- Odpowiednie dla wegetarian
Składniki: czekolada mleczna 91% [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa,serwatka w proszku (z mleka), odwodniony tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, E476, aromat: wanilina], palone ziarna kawy Arabika 8%, substancje glazurujące: guma arabska i szelak, naturalny aromat pomarańczowy. Czekolada: masa kakaowa minimum 32,1%.
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz mleko.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 2123 kJ (509 kcal), tłuszcz: 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,6 g, węglowodany 56 g w tym cukry 54 g, białko 4,9 g, sól 0g.
Produkt odpowiedni dla wegetarian.